Απαιτήστε μια νέα Ελλάδα : πως θέλουμε την Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο - Μποκοβός, Παναγιώτης ([χ.ό.], 2017)
Ο Παναγιώτης Μποκοβός είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, τ. υπουργός - επιστρέφει με το νέο βιβλίο του, στο αγαπημένο του θέμα: την Ελλάδα και την πορεία της στον πολιτισμένο κόσμο. Γράφει: Ο λαϊκισμός, που υιοθέτησαν όλα τα κόμματα, η κομματικοποίηση των πάντων και η ατιμωρησία δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών, ακόμη και για βαριά οικονομικά εγκλήματα, καθώς και ο ετσιθελισμός των συνδικαλιστών, σε συνδυασμό με τη διαπλοκή, την πολιτική και διοικητική διαφθορά, διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνία και οδήγησαν το έθνος στην παρακμή και την οικονομία στην χρεοκοπία. Τα αποτελέσματα του γενικού ξεχαρβαλώματος, τα βιώνουμε όλοι για χρόνια και θα συνεχίσουμε μέσα στη φτώχεια και στη μιζέρια, αν δεν ληφθούν μέτρα όχι μόνο για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, αλλά και για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων παρακμιακών φαινομένων. Τα μέτρα που προτείνονται, θα μας βγάλουν από τη χρεοκοπία, την ύφεση και την εθνική και κοινωνική παρακμή. Απαραίτητη προϋπόθεση η ποινική τιμωρία των υπευθύνων της χρεοκοπίας της χώρας.