Προσανατολισμός στον αιώνα : δοκίμια - Τερζάκης, Αγγελος, 1907-1979 (Εκδόσεις των φίλων, 1963)
Αγωνία και αγωνίες -- Αυτοέλεγχος -- Ελληνική απαισιοδοξία -- Δαιμονολογία -- Ανθρώπινα και θεία -- Ο θάνατος του Καμύ -- Το πάθος της δικαιοσύνης -- Της επικοινωνίας -- Έλεγχος της δημοκρατικής ιδέας -- Λέων Τολστόι -- Στον ίσκιο του Κρεμλίνου -- Το φως του Λένινγκραντ -- Η καλόγρια της Μολδαβίας