Ο λόγος και ο χρόνος - Φωτέας, Παναγιώτης (Αστρολάβος / Ευθύνη ;, 1990)
Όσο πιο πίσω τραβηχτεί η νευρά του τόξου, τόσο πιο μακριά εξακοντίζεται το βέλος του. Η ένταση του ανθρώπου να ζήσει τον χρόνο, ταιριάζει ίσως μ' αυτή την εικόνα που μεταφορικά συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αναδεικνύοντάς τη σε συμπαγή ενότητα. Η ίδια όμως εικόνα περιέχει και ένα άλλο συμβολισμό: Δεν υπάρχει χρόνος, αν δεν βιώνεται εντατικά. Η ένταση αυτή, δεν έχει καμμιά, βεβαίως, σχέση με την φονική συνάρτηση ανθρώπου και χρόνου που η τρέχουσα καθημερινή ορολογία έχει ονομάσει χωρίς σαφή προσδιορισμό, άγχος.