Βυζαντινή τέχνη : οδηγός για παιδιά - Ντεκάστρο, Μαρίζα, 1953- (Κέδρος, 1990)
Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, έχει σκοπό να σου γνωρίσει την τέχνη των Βυζαντινών. Η Βυζαντινή Τέχνη, όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης, «διαβάζεται». Για να τη διαβάσεις πρέπει να έχεις τα «κλειδιά» της, να ξέρεις τους κανόνες της για να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις τα μυστικά της. Γιατί ο Παντοκράτορας ζωγραφίζεται πάντα στον τρούλο; Γιατί ορισμένοι άγιοι ζωγραφίζονται πάντα νέοι; Πώς κατασκευάζεται ένα ψηφιδωτό; Πώς έγραφαν οι Βυζαντινοί; Πώς έφτιαχνε τα χρώματα ο Βυζαντινός αγιογράφος; Απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε πολλά άλλα θα βρείς μέσα στο βιβλίο σου.