Αστερίξ και Κλεοπάτρα - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Μαμούθκομιξ, 2014)
Έχει ήδη ειπωθεί, ότι αν η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα είχε πιο μικρή μύτη, θα είχε αλλάξει τη φυσιογνωμία του κόσμου. Με την ευχή "να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σας" οι ήρωές μας έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι εκπρόσωποι του Γαλάτικου πνεύματος στις όχθες του Νείλου. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδιθεί και αυτό φυσικά δεν θα το επιτρέψουν οι Ρωμαίοι. Και βέβαια αυτοί που διαθέτουν πολλά τάλαντα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ταλαντούχοι. Όπως και να έχει η ιστορία, εσείς μάθετε τουλάχιστον, ότι στην Αίγυπτο το αγαπημένο φαγητό των σκλάβων - και όχι μόνο - ήταν οι φακές. Όταν μια γυναίκα λέει ότι δεν θέλει να ακούσει τίποτα, δεν πρέπει πράγματι να ειπωθεί τίποτα. Όσο νόστιμη μύτη και να έχει, χρειάζεται να γίνει μια έξυπνη κίνηση όπως ακριβώς κάνουν στην ιστορία μας, οι παληοί γνώριμοι του Αστερίξ, οι καημένοι οι πειρατές. Είναι θέμα καλής ανατροφής. ITA DEIS PLACUIT!