Γιοί και εραστές : μυθιστόρημα - Lawrence, David Herbert, 1885-1930 (Βιβλιοθήκη του έρωτα, 1993)
Το μυθιστόρημα Γιοι και εραστές παρακολουθεί τη δύσκολη εφηβική ζωή δύο αδελφών οι οποίοι βιώνουν τους βίαιους καβγάδες των γονιών τους και ετοιμάζονται, εκ των προτέρων, για μια δύσκολη σεξουαλική ζωή-οι σεξουαλικές εμπειρίες θυμίζουν στον αναγνώστη πόσο μπροστά από την εποχή του ζούσε ο συγγραφέας.