Φίλησα λάθος βάτραχο - Θωμοπούλου, Σοφία (Ελληνική λογοτεχνία, 2000)
Η Έλενα Μακρή, θετή κόρη του εφοπλιστή Νίκου Μακρή, ήταν μόλις δεκαπέντε χρόνων όταν πήρε την απόφαση να φύγει για την Αμερική, ακολουθώντας τη φωνή της καρδιάς της κι ένα σαραντάρη χρηματιστή. Είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην Αθήνα, με μοναδικό σκοπό να εμποδίσει με θεαματικό τρόπο μέσα στην εκκλησία την τελετή του γάμου της αδερφής της, αποκαλύπτοντας σε όλους την αληθινή ταυτότητα του γαμπρού, του γνωστού μεγαλοεκδότη 'Αγγελου Βρανά. Η αποτυχία, όμως, του σχεδίου της την αναγκάζει να επινοήσει άλλους τρόπους εκδίκησης. Στα δίχτυα της θα μπλεχτούν ένοχοι και αθώοι: ο άντρας της αδερφής της, ο νεαρός γιος που έχει από τον πρώτο γάμο του, ο Κωνσταντίνος, ο μεγάλος έρωτας της νιότης της, και η Μαρίλη, η γραμματέας που τη συνοδεύει. Ένα θανάσιμο μυστικό ωθεί την Έλενα έξω από τα σύνορα της ηθικής και των συναισθημάτων κι ένας όρκος εκδίκησης μετατρέπει σε στάχτη οτιδήποτε της αντιστέκεται.