Ρίκο και Όσκαρ : το αίνιγμα της πέτρας - Steinhofel, Andreas (Ρίκο και Όσκαρ, 2013)
Για τον Ρίκο όλα πάνε τέλεια. Περίπου. Ο φίλος του ο Όσκαρ μένει τώρα στην ίδια πολυκατοικία μαζί του. Ο σκύλος του ο Πόρσε είναι συνέχεια δίπλα του. Και αυτός με τη μαμά του έχουν το καλύτερο σπίτι σ' όλο το Βερολίνο. Αλλά εκεί απάνω, όπου όλα πάνε τέλεια, ο Ρίκο κι ο Όσκαρ βρίσκουν έναν πεθαμένο στον διάδρομο της πολυκατοικίας. Έτσι, οι δυο φίλοι μπλέκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε μια καινούρια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει ως τη Βόρεια Θάλασσα και θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα σωρό συναρπαστικά πράγματα, που σου κόβουν την ανάσα και πλημμυρίζουν το σώμα σου αδρεναλίνη - και παράνοια και μπαλάκια του μπίνγκο, εννοείται! Μα κοντά σ΄ όλα αυτά τα συναρπαστικά και περιπετειώδη, η ζωή παραμένει ζεστή και όμορφη, με μπόλικα ορεκτικά σαντουιτσάκια, εννιά διαφορετικά είδη φωτιάς στο τζάκι και φυσικά ένα περουβιανό σκουφί, που ο Όσκαρ δύσκολα βγάζει από το κεφάλι του.