Νέοι πεζογράφοι : είκοσι χρόνια νεοελληνικής πεζογραφίας (1945-1965) - Σαχίνης, Απόστολος, 1920- (Εστία, 1965)
Γιαννόπουλος Αλκ. -- Η λυρική ηθογραφία -- Η γυναικεία πεζογραφία -- Αγγελος Βλάχος -- Δημήτρης Χατζής -- Χρονικογράφοι της κατοχής -- Βασίλης Βασιλικός -- Αντώνης Σαμαράκης -- Κώστας Κοτζιάς