Ημερολόγιο 2006, ρεκόρ και πρωτιές του ελληνικού σινεμά - Ρούβας, Άγγελος, 1959- (Ελληνικά Γράμματα, 2005)
Μετά την κυριαρχία της τηλεόρασης ο ελληνικός κινηματογράφος αναζήτησε νέους δρόμους έκφρασης μέσα από την ποίηση και το στοχασμό, χάνοντας σταδιακά την επαφή του με το κοινό, το οποίο όμως θα επανέλθει δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες προς τα τέλη του 20ού αιώνα. Ανάμεσα στα χιλιάδες πρόσωπα (παραγωγοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί και τεχνικοί), που αναμίχθηκαν στον εγχώριο κινηματογράφο, κάποιοι υπήρξαν πρωτοπόροι και έμειναν στην ιστορία με τον τίτλο αυτόν. Κάποιοι άλλοι με το ταλέντο τους, την ανεξάντλητη αντοχή τους και τα δημιουργήματά τους κατέκτησαν σημαντικά ρεκόρ τα οποία έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων. Στα σχεδόν μυθικά αυτά πρόσωπα, στις αξέχαστες ταινίες τους και στα επιτεύγματά τους αφιερώνουμε με αγάπη το ημερολόγιο της πρώτης χρονιάς της νέας κινηματογραφικής εκατονταετίας.