Τα φυτά - Μπαρμαζή, Όλγα; Πετράντη, Έλλη; Γεδεών, Δημήτριος (Παγκόσμια συλλογή / Έθνος, 1994)
Κάθε Λεξικό της σειράς αυτής μοιάζει με ένα καλειδοσκόπιο. Μέσα από τη μαγεία των εικόνων του ανακαλύψτε όλα τα μυστικά που κρύβει ο κόσμος γύρω μας: από τα ξάρτια των ιστιοφόρων μέχρι τα γρανάζια των μηχανών και από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της τηλεόρασης μέχρι τα μικροσκοπικά κύτταρα των έμβιων όντων.