Μεταμορφώσεις - Ροζάνης, Στέφανος, 1942- (Δωδώνη, 1979)
Οι "Μεταμορφώσεις" είναι το ξετύλιγμα μιας απόπειρας "αισθητικής" διερευνήσεως, η οποία θέλει να διεκδικεί την αυθεντικότητά της, υπερασπιζόμενη κάθε φορά τον εαυτό της ενάντια σε κάθε αισθητική γενίκευση, όπως και ενάντια σε κάθε θετικισμό της σκέψεως που από τα έξω συνήθως επιβάλλεται πάνω στα "έργα και τις ημέρες" της καλλιτεχνικής δημιουργίας.