Όπου ην κήπος : δοκίμια - Παπατσώνης, Τάκης Κ., 1895-1976 (Εκδόσεις των φίλων, 1972)
Ποικίλματα και σχολιασμοί στην εορτή της Πεντηκοστής -- Όταν ανθίση το αμύγδαλον -- Φόβος Κυρίου -- Η πολυπράγμων δεξιά -- Διαθήκη αιώνιος -- Βάρος δόξης -- Μύλος ονικός -- Το αίμα της ειρήνης -- Περί ανίας και περί ανοίας