Οι δύο δρόμοι : δημοκρατία κομμουνισμός - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 ([χ.ό.], 1958)
Στοχασμοί του Γεωργίου Ράλλη για την παγκόσμια αποτυχία του κομμουνισμού και την ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών. Την εποχή της συγραφής αυτού του δοκιμίου, ο Γ. Ράλλης είχε διετελέσει υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως επί κυβέρνησης Παπάγου 1954–1956 και υπουργός Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή (1956–1958), απ’ όπου παραιτήθηκε (1958) λόγω διαφωνίας του για τον εκλογικό νόμο, μη λαμβάνοντας μέρος στις εκλογές του ίδιου έτους.