Ο Εθνικός Ύμνος : κείμενο, αισθητική ανάλυση - Παπαγεωργίου, Αλέκος (Λογοτεχνία και σχολείο, 1957)
Η ζωή και το έργο του Σολωμού -- Ιστορία του Ύμνου -- Μουσική -- Κείμενο με γλωσσάριο -- Το μέτρο -- Η γλώσσα -- Αισθητική ανάλυση -- Κριτική ανθολογία Ελλήνων και ξένων για τον Ύμνο -- Χαρακτηρισμός του Ύμνου -- Παρτιτούρα