J' etais une jeune fille laide = Ήμουν ένα άσχημο κορίτσι - Selinko, Annemarie, 1914-1986
Ξεχειλίζω από ευτυχία. Όλος ο κόσμος με συγχαίρει για την όμορφη γυναικούλα μου. Πώς; Μονάχα όμορφη; Εγώ τη βρίσκω θαύμα. Την αγαπώ πάνω από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Και κάτι εντελώς μεταξύ μας: δεν πάει πολύς καιρός που ήταν ένα άσχημο κορίτσι. Κλαύδιος Πάουλς