Λογοτεχνία και ζωή : ανέκδοτα κείμενα βιογραφικά, τεχνοκριτικά - Παπαδήμας, Αδαμάντιος Δ., 1897-1987 (Δημακαράκος, 1976)
Ερωτολογία -- Ο Επαγγελματισμός -- Φιλολογική ανατροφή -- Τα πρώτα βήματα του Καζαντζάκη -- Το γαλλικό πνεύμα στην Ελληνική λογοτεχνία -- Οι νεώτερες λογοτεχνικές γενιές -- Οι πρώτες λογοτεχνικές μορφές