Δύο ελληνικά διηγήματα : Το ποτάμι, Εισιτήριο στη θάλασσα - Tabucchi, Antonio, 1943-2012 (Άγρα, 2000)
Τα δύο ελληνικά διηγήματα γράφτηκαν από τον Αντόνιο Ταμπούκι σε κάποιο από τα πρόσφατα ταξίδια του στην Ελλάδα κι έχουν έντονο το ελληνικό χρώμα γι' αυτό και ο συγγραφέας ζήτησε να κυκλοφορήσουν πρώτα στην ελληνική γλώσσα, πριν ακόμα εκδοθούν στην πατρίδα του την Ιταλία.