Θεραπεύοντας την Αλισον Γκρέη - Γιαννάτου, Σοφία (Νεφέλη, 1995)
Το "Θεραπεύοντας την... Άλισον Γκρέη" είναι η ιστορία αναζήτησης έκφρασης και ταυτότητας μιας σαραντάχρονης ελληνίδας που απρόσμενα οδηγείται, από την καθημερινότητα της Αθήνας του ΄90, σε μια πορεία εσωτερικής ενδυνάμωσης με τη βοήθεια μιας πνευματικής ψυχοθεραπεύτριας. Όταν η Αθηνά Πρεποπούλου αποφασίζει να συμβουλευτεί μια φίλη της ψυχολόγο για ένα προσωπικό πρόβλημα δεν φαντάζεται τι ορίζοντες της ανοίγονται. Πολλαπλές πραγματικότητες, μνήμες από "περασμένες ζωές" στη γη, βιώματα παιδικής ηλικίας, γέλιο, κλάμα και πολλά ερωτηματικά συνοδεύουν την ηρωίδα σ' ένα ταξίδι στο ατομικό και συλλογικά γυναικείο της υποσυνείδητο που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει ένα καινούριο παρελθόν κι ένα καινούριο μέλλον.