Μαθητοπαραμύθια : 11 ιστορίες γραμμένες και εικονογραφημένες από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείο Βελβεντού (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης, 2016)
Θα σας πω μια ιστορία που αρχίζει από πολύ παλιά. Εκατομμύρια χρόνια πριν, στο μέρος αυτό που ζούμε, υπήρχε μια μεγάλη λίμνη .... 11 ιστορίες γραμμένες και εικονογραφημένες από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού έγιναν βιβλίο !! Τα «μαθητοπαραμύθια» μια καλαίσθητη έκδοση, συγκεντρώνει τις συγγραφικές ανησυχίες των μαθητών ενός σχολείου που έχει να παρουσιάσει καταπληκτικές και ιδιαίτερα πρωτότυπες δράσεις. Ξεφυλλίζοντας τις 104 σελίδες του παραμυθιού, οι ζωγραφιές «δένουν» τις ιστορίες μεταξύ τους με ένα τρόπο που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν τόσο καλά. Το όνειρο ενός κοριτσιού, που αναγκαστικά έφυγε από την οικογένειά της, συναντά την περιπέτεια της σταγονίτσας και στέκεται στην απόφαση που πήρε το δεντράκι με τα ποδαράκια ... Όμορφες μικρές ιστορίες με νόημα, μ' ένα τρόπο που μόνο η παιδική σκέψη μπορεί ν'αγγίξει και να οδηγήσει στην καθημερινότητα. Και μετά έρχεται η φράουλα, η μαρμελάδα του Βελβεντού και οι ροδακινιές. .... Δες, σαν να μην άλλαξαν ούτε τα πρόσωπα. Άφησα την όμορφη νεράιδα να μου πει την ιστορία της, χωρίς να τη διακόψω. ´Οταν το μυαλό των δασκάλων «γεννάει» ιδέες οι ώρες διδασκαλίας αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η μάθηση είναι ευχαρίστηση. Το κατάφεραν οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού (όπως βέβαια και αρκετοί συνάδελφοι τους ) και έδωσαν έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να αναζητήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, μακριά από την οθόνη ενός υπολογιστή. Έγραψαν, ζωγράφισαν, σχεδίασαν και γέμισαν με χρώματα τις «άψυχες» σελίδες του δικού τους βιβλίου !!