Ας δώσουμε φως στον πλανήτη μας - Λυκιαρδοπούλου, Κλαίρη (Μέγας Σείριος, 2001)
Μέσα από διηγήματα, όνειρα και φανταστικές ιστορίες αναλύεται η σχέση του ανθρώπου με τον πλανήτη. Επισημαίνεται ότι πολλά από τα πλανητικά προβλήματα θα μπορούσαν να εκλείψουν, αν η ανθρωπότητα έδειχνε ενδιαφέρον και αγάπη για το γήινο οίκο μας.