Οικολόγοι και πολιτική : οι Ρενέ Ντυμόν, Μπρις Λαλόντ, Σερζ Μοσκοβιτσί συζητούν με τον Ζαν Πωλ Ρίμπς (Παρατηρητής, 1980)
Η πολιτική σήμερα είναι σαν ένα αυγό: καμιά καινούργια ιδέα δνε μπορεί να περάσει μέσα χωρίς να σπάσει το κέλυφος. Ε, λοιπόν, ας το σπάσει. Γιατί οι οικολόγοι έχουν νέες ιδέες: τον ήλιο, τη γη, τον άνεμο… Που θα ψάξουν για όλα αυτά; Ο Μάης του ’68 κήρυττε: “η φαντασία στην εξουσία”, του έλειπε όμως η μνήμη. Παντρέψτε αυτά τα δυο και θα ‘ χετε τους οικολόγους.