Κόρινθος η ραγισμένη πολιτεία - Πανουτσοπούλου, Κασσιανή Δ., 1930- (Καλέντης, 1989)
Η συγγραφέας, με την οικογένειά της, βρίσκεται σε διακοπές στην Παλιά Κόρινθο, όταν γίνεται σεισμός. Ο πατέρας των παιδιών, βοηθώντας τους σεισμόπληκτους τις γύρω περιοχής μας ξεναγεί σε όλα τα μνημεία και τις ιστορικές τοποθεσίες της Αρχαίας Παλαιάς και Νέας Κορίνθου. Συγχρόνως αναφέρεται στην ιστορία των Κορινθίων, από την αρχαία εποχή ως σήμερα, παρουσιάζοντας τις νίκες και τις συμφορές τους, τις πρσδοκίες και τις επιτεύξεις τους.