Η τεχνική της βίας - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 ([χ.ό.], 1972)
Ο Γεώργιος Ράλλης περιγράφει, στο βιβλίο τούτο, την τεχνική της βίας, φυσικής και ψυχολογικής που τα πιο διαφορετικά μεταξύ τους αυταρχικά καθεστώτα έχουν εφαρμόσει και εξακολουθούν να εφαρμόζουν στον αιώνα μας. Χειρίζεται το μέγα, βαρύ και πολύπλοκο αυτό θέμα με μεγάλη σαφήνεια, με ύφος προσιτό σε όλους εκείνους, που θα είχαν τη διάθεση να ακούσουν την αλήθεια. Σε όποια παράταξη και αν ανήκει ο αναγνώστης, έχει πολλά να ωφεληθεί από το βιβλίο τούτο, αν το διαβάσει δίχως προκατάληψη. Και πρέπει -εγγίζει, ίσως, η ύστατη ώρα- να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις, τουλάχιστον από την φανατική προσήλωση σε δογματικές θέσεις, από τις “ιδεολογίες” και “αντι-ιδεολογίες” που στοίχισαν ήδη πολύ αίμα και πολλά δάκρυα στο ανθρώπινο γένος, και θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά, αν δεν υπερισχύσουν, σε Δύση και Ανατολή, σε Βορρά και Νότο, στους “δεσμευμένους” και στους “αδέσμευτους”, το νηφάλιο πνεύμα και το ήθος της Δημοκρατίας.