Νεοελληνικά διδακτικά δοκίμια για το λύκειο - Κούσουλας, Λουκάς 1929-2019; Μηλιώνης, Χριστόφορος; Παγανός, Γιώργος Δ.; Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Δ., 1933- (Παπαζήσης, 1976)
Παλαμάς -- Καβάφης -- Σικελιανός -- Βάρναλης -- Σεφέρης -- Παπατσώνης -- Παπαδιαμάντης -- Θεοτοκάς -- Μυριβήλης -- Μπεράτης κ.ά.