Ο ελληνισμός του χτες και του σήμερα - Λαϊνάς, Θεοφάνης Σ. (Σύλλογος Βελεστινιωτών Αθηνών, 1993)
Περιλαμβάνονται δοκίμια του συγγραφέως, που αναφέρονται στα μεγάλα θέματα του Ελληνισμού: την παιδεία, τη γλώσσα και τη δημοκρατία.