Εργασία στον εαυτό - Bennett, John G., 1897-1974 (Βιβλιοθήκη των χρωμάτων, 2002)
«Εργασία στον εαυτό» είναι ο όρος που επικράτησε διεθνώς για το σύστημα εσωτερικής ανάπτυξης του ανθρώπου, που έκανε γνωστό στις αρχές του 20ού αιώνα στη Δύση ο έλληνας φιλόσοφος και δάσκαλος Γεώργιος Γκουρτζίεφ. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται δύο κείμενα δύο διακεκριμένων μαθητών του Γκουρτζίεφ, του Τζον Μπένετ και του δρος Μορίς Νικόλ, μέσα από τα οποία παρουσιάζονται και αναλύονται ορισμένα κεφαλαιώδη και πρακτικά ζητήματα της Εργασίας, όπως: ουσία και προσωπικότητα, παρατήρηση του εαυτού, καταστάσεις συνείδησης, ενεργειακά κέντρα, αρνητικά συναισθήματα, γραμμές Εργασίας, εσωτερική προσπάθεια, διαχείριση της προσοχής, ανάπτυξη της θέλησης, ανώτερα σώματα, κ.α