Το γαλάζιο κύπελο - Inui, Tomiko, 1924-2002 (Κέδρος, 1974)
Ένα μυθιστόρημα που κινείται ανάμεσα στο παραμύθι και στην πραγματικότητα και μας φέρνει κοντά τη μακρινή Ιαπωνία. Μιλάει για τη ζωή και τις περιπέτειες μιας οικογένειας που δε συμφωνεί με το φιλοπόλεμο καθεστώς της χώρας της.