Οι άγγελοι του ουρανού : παιδικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Αστήρ, 1981)
Ήταν πολύ ζεστός εκείνος ο Ιούλιος του 1996. Έβραζε ολόκληρη η Ελλάδα. Τα μάτια όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στην αρχαία Ολυμπία εδώ και πολλές βδομάδες. Σε λίγες μέρες θ' άρχιζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Φέτος συμπλήρωναν τα εκατό χρόνια από τότε που ξανάρχισαν να γίνονται και οι Έλληνες θα γιόρταζαν το γεγονός με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Κάθε μέρα βαπόρια, αεροπλάνα και αυτοκίνητα έφερναν χιλιάδες ξένους από κάθε γωνιά της γης. πολύχρωμα και πολυθόρυβα κοπάδια από ξένοιαστους ανθρώπους που ήθελαν να δουν τα νιάτα ν' αγωνίζονται μέσα στον ίδιο Ιερό Χώρο που γέννησε και έθρεψε την Ολυμπιακή Ιδέα. Η Ελλάδα ήταν πανέτοιμη να δεχτεί τα εκατομμύρια των ξένων που θα την πλημμύριζαν όλο το καλοκαίρι. Καινούργια ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ, μοτέλ είχαν χτιστεί. Όλα ήταν οργανωμένα τέλεια και περίμεναν τη μεγάλη στιγμή που θα άναβε η Φλόγα και θ' άρχιζαν οι αγώνες. Οι χαμηλοί λόφοι και τα διπλανά βουνά κοντά στην αρχαία Ολυμπία γέμισαν από χαρούμενους νέους που με ένα σακίδιο και μια κουβέρτα ξεκίνησαν απ' τις μακρινές πατρίδες τους για να δουν τους μεγάλους αγώνες και να προσκυνήσουν τη μικρή χώρα που τους γέννησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Κανείς δεν υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβεί κάποιο γεγονός που θα σκιάσει τη λαμπρότητά τους. Όλα είναι τόσο ήσυχα στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο... Σε κάποιο άλλο μέρος της Γης όμως ετοιμάζεται ν' ανάψει μια άλλη φλόγα ολέθρου και καταστροφής που θα σβήσει Ιδέες και Πολιτισμούς και θα εξαφανίσει κάθε ζωή πάνω στον πλανήτη. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)