Ο χρυσοκάραβος - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Κριτική, 1988)
Προ τινων ετών είχα φιλιωθή στενώς με τον κ. Γουλιέλμον Λεγράν, απόγονον αρχαίας οικογενείας διαμορτυρομένων, πρώην πλούσιον, αλλ' ήδη περιελθόντα εις την εσχάτην ένδειαν εκ μακράς σειράς ατυχημάτων. Προς απόκρυψιν της δυστυχίας του είχεν εγκαταλείψει την νέαν Αυρηλίαν και διέτριβεν εις την μικράν νήσον Σουλιβάν, πλησίον της Καρλεστόνης της Νοτίου Καρολίνας.