Ο κριτικός Μάρξ 1843-1844 : δοκίμια για τον Μαρξισμό - Δεληγιώργη - Θεοδωρίδη, Αλεξάνδρα, 1947- (Gutenberg, 1985)
Στη μελέτη αυτή επιχειρούμε να αναλύσουμε κείμενα που γράφει ο Μαρξ στο διάστημα 1843-1844, με σκοπό να ανασυγκροτήσουμε την μέθοδό τους και να ξεκαθαρίσουμε το ρόλο που έπαιξαν στη διαμόρφωση της μετέπειτα θεωρίας του.