Καιάδας ΑΕ : μυθιστόρημα - Σωτηράκου, Πίτσα (Σύγχρονη Εποχή, 1988)
Μετά το, Ο Αντώνης δε θα σχολάσει απόψε, η Πίτσα Σωτη-ράκου με το Καιάδας Α.Ε., μας δίνει ένα ακόμη σύγχρονο μυθιστόρημα, μεταπλάθοντας βιώματα και εμπειρίες,σε λογοτεχνικό έργο. ' Ενα έργο σκληρό, ρεαλιστικό και συνάμα γεμάτο ανθρωπιά και ευαισθησία. «Μα μοναχά πεντακόσιες χιλιάδες;» είπε. «Εκείνο τετρακόσιες έδωκά εγώ σε σένά, έτσι δεν είναι; Για βάλε πόσα πλήρωσα στο λογιστήριο για την παραμονή του παιδιού στο τμήμα, και Πόσα θα πλήρωσε κι η Ασφάλεια... Βγάλατε του κόσμου τα λεφτά...Επειτα, πεντακόσιες χιλιάδες, δηλαδή, μονάχα άξιζε το νανάκι μου; Δε διαβάζεις στον Τύπο πόσο πουλιούντάι από τούς γύφτους τα παιδιά; ’ Ενα παιδί - ένα Ντάτσουν. Κι ένα Ντάτσουν στοιχίζει σήμερα Τουλάχιστον κατομμύριο.» - «Κοροϊδευόμαστε τώρα μωρέ; Αφού παρακάλαγες να πεθάνει, ν’ απαλλαγείς, τι τσαμπουνάς; Πρέπει να τους χρωστάς κι ευγνωμοσύνη, από πάνω, σ' αυτούς που το κλεψαν.» «Εγώ μια φορά σας επαναλαμβάνω ότι ήρθα να το πάρω και θα ξαμολυθώ να τους ανακαλύψω αυτούς που λέτε πως το ’ κλεψαν... αν το ’ κλεψαν δηλαδή... ποιος ξέρει.» «Και δεν ξαμολυέσαι, καϋμένε μου... Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Σε προειδοποιώ πάντως πως θα μπλέξεις, χάνοντας τας και τ’ αυγά και τα καλάθια μαζί.» *