Ορθοδοξία και λαϊκές δοξασίες - Χατζηφώτης, Ιωάννης Μιχ., 1944-2006 (Θρησκειολογία, 1996)
Το βιβλίο αυτό δεν είναι ούτε αντιαιρετικό ούτε λαογραφικό. Σκοπός του είναι να επισημάνει τις αλλοιώσεις και νοθεύσεις που είτε σκόπιμα είτε από άγνοια επιφέρουν στην Ορθοδοξία ψευδεπίγραφες οργανώσεις, κινήσεις κλπ. και άλλοι φορείς σκεπάζοντας με διάφορα προσωπεία προλήψεις και δεισιδαιμονίες, που βρίσκονται στον αντίποδα της Πίστης μας.