Μύθος και φωνή : στη σύγχρονη ελληνική ποίηση - Keeley, Edmund, 1928-2022 (Στιγμή, 1987)
Το βιβλίο αυτό συσσωματώνει δοκίμια γραμμένα από έναν διακεκριμένο μεταφραστή και κριτικό της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, καί προσφέρει στον αναγνώστη μια χρήσιμη κριτική εισαγωγή σε εκείνους τους Έλληνες ποιητές του εικοστού αιώνα πού είναι οί βαθύτερα συνδεδεμένοι με την παράδοσή τους, και συνάμα οί περισσότερο γνωστοί στο αμερικανικό αναγνωστικό κοινό. Οι μελέτες του Εdmund Keeley για τον Κ. Π. Καβάφη, Άγγελο Σικελιανό, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο διερευνούν δύο κύρια θέματα, πού υπήρξαν τα σταθερότερα μελήματα τους: τη φωνή και το μύθο. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)