Τα ποιήματα : 1962-2002 - Κούσουλας, Λουκάς 1929-2019 (Δόμος, 2003)
"Τα ποιήματα του Λ. Κ. σου δίνουν την εντύπωση ότι σαν τις ευέλικτες σαύρες κινούνται με σπουδή στον απέραντο κόσμο, περνούν πάνω από πράγματα με σημασία υπέρογκη, στέκονται μόλις μια στιγμή, αγγίζουν, δοκιμάζουν, γνωρίζουν, και πάλι αστραπιαία χάνονται, για να ξαναφανούν αμέσως παραπέρα, σ' ένα σημείο εντελώς αιφνιδιαστικό. Κάποτε ο αναγνώστης, παρασυρμένος από τον γρήγορο ρυθμό του ταξιδιού, δεν προφταίνει να συλλάβει τη διαδικασία του. Ωστόσο αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει και δεύτερη φορά, τώρα σε εκγρήγορση. Ο Κ. ανάβει αν όχι εκτυφλωτικούς προβολείς, πάντως εκείνους τους μικρούς φακούς τσέπης, με την τόσο έντονη και διεισδυτική ακτίνα - αλλά δεν περιμένει. Αν τύχει να μην έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, το θέαμα χάνεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) "Τα ποιήματα του Λ.Κ. μοιάζουν μ' ένα αλλόκοτο βιολογικό φαινόμενο: σαν να μην έχουν σάρκα, όμως μέσα τους κυκλοφορεί πλουσιοπάροχο το αίμα μιας σφριγηλής ποιητικής κράσης".