Η διαφανής αμπούλα - Μεγαπάνου, Αμαλία, 1929-2020 (Libro, 1993)
Οι δέκα ιστορίες αυτού του βιβλίου αναφέρονται σε στιγμές μοναξιάς, ...μοναξιάς της καθημερινής ζωής, αυτής που δεν προβάλλεται σαν τραγική και γι' αυτόν τον λόγο δεν τολμά να εγείρει απαιτήσεις, κι είναι πρωτίστως ανομολόγητη.