Τα παιδιά αυτού του κόσμου : προγράμματα, συνέδρια, αποφάσεις και η τραγωδία των παιδιών του Τρίτου Κόσμου (Θυμάρι, 1983)
Αν δούμε τον κόσμο σαν μια μεγάλη οικογένεια, τότε θα καταλάβουμε πως κάθε πράξη ή παράλειψή μας δεν πρέπει να γίνεται με στόχο τη δική μας οικογένεια, αλλά τη μεγάλη ανθρώπινη οικογένεια. Τότε θα δεχτούμε πως και για τα παιδιά των άλλων πρέπει να κάνουμε ό,τι και για τα δικά μας, πως και για τα παιδιά των άλλων φέρουμε ευθύνη.