Η μέρα για τα γραπτά και η νύχτα για το σώμα - Κουμανταρέας, Μένης, 1931-2014 (Κέδρος, 1999)
Δέκα χρόνια γραπτά προτού με σαρώσουν οι άνεμοι της τρίτης χιλιετίας. -Για τον Ταχτσή, τον Ιωάννου και τον Βασιλικό -Τι το κοινό έχουν ο καφές με το Τείχος του Βερολίνου και ο πόλεμος στη Βοσνία με το "Αθηνάγεβο" -Πώς ο Άγγελος Τερζάκης αποφάσισε κάποτε να γυρίσει μία ταινία και πώς ο Καραγάτσης πρωταγωνιστεί σ' ένα διήγημα που δεν το έγραψε ο ίδιος -Τι έκανε ο "Θείος Κρίτων" όταν ζωντάνεψε "από τους πάγους" -"Τρεις θάνατοι στη Βενετία" και πώς ο ωραίος Πολωνός των διακοπών βρέθηκε χορευτής στο Λονδίνο -Ποιος Μάνος στη δεκαετία του '50 έμενε στο Παγκράτι στην οδό Μάνου 3 -"Ο έρωτας στα χιόνια" στη δημοτική -9 ποιήματα σχολιασμένα από τον... Τζων Στάινμπεκ και άλλα πολλά -Τέλος: Πορτραίτο του συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.