Ο μαύρος Απρίλης - Νενεδάκης, Ανδρέας, 1918-2006 (Ορίζοντες, 1974)
Το πρώτο ελληνικό αντιδικτατορικό βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη – στη σουηδική γλώσσα τον Ιούλη του 1969 – και είχε τη μικρή φιλοδοξία να γνωστοποιήσει τους ξένους το πραγματικό πρόσωπο της Χούντας.