Η ζωή μου : η αληθεία για τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του έθνους από το 1915-1980 : αφήγηση στην Νινέτα Κοντράρου- Ράσσια - Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986 (Διον. Γιαλλέλης, 1985)
Αφήγηση στην Μινέτα Κοντράρου-Ρασσιά Πρώτα χρόνια στη γενέτειρα Στη γραμμή του αντιβενιζελισμού Η χώρα στο κεμίνι μεγάλου διχασμού Οικουμενική του 1926. Δημιουργική εξαετία και μετά καινούρια αναστάτωση του έθνους Η Ελλάδα στη δίνη του παγκόσμιου πολέμου Η Αλβανική εποποιία και η τραγωδία της πτώσης Η ελληνική αντίσταση Ο “γέρος” δεν ήθελε ρήξη με το ΕΑΜ Η μάχη της Αθήνας και η συμφωνία της Βάρκιζας Η κρίσιμη περίοδος μετάβασης από την αγγλική στην αμερικάνικη βοήθεια Αρχιστρατηγία Παπάγου επί υπουργίας του Το φθινόπωρο του 1950 ορίζομαι αρχηγός της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ Από τον Παπάγο ως τον Καραμανλή Ο Κ. Καραμανλής δημιουργεί την ΕΡΕ Οι εκλογές του 1961, η κατηγορία περί “βίας και νοθείας” και η πραγματικότητα. Οι μετέπειτα δραματικές εξελίξεις Η περίοδος της αποστασίας Σχηματίζεται κυβέρνηση της ΕΡΕ για να περιοριστούν οι κίνδυνοι εκτροπών Η δημοκρατία και η ελευθερία ξανάρχονται στη χώρα