Οι θεμελιωτές του μαρξισμού : Καρλ Μάρξ και Φριντριχ Ένγκελς : από τη ζωή και το έργο τους - Κουτσούκαλης, Αλέκος Γ., 1918- (Επικαιρότητα, 1981)
"...Στις σημερινές συνθήκες η πολιτική και ιδεολογική πάλη αγκαλιάζουν όλο και νέα στρώματα του πληθυσμού, ιδιαίτερα της νεολαίας, μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο ζήλος και το ενδιαφέρον των νέων αγωνιστών για να γνωρίσουν το έργο και τη ζωή των ιδρυτών του μαρξισμού, να μελετήσουν, να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν δημιουργικά την επαναστατική θεωρία. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που ώθησαν το συγγραφέα τούτου του βιβλίου να δώσει με εκλαϊκευμένη μορφή ορισμένες πλευρές από τη ζωή και το έργο των κλασικών του μαρξισμού".