Θαλασσινές ιστορίες : ανθολογία. - Emerson, Ralph Waldo, 1803-1882 (Νάρκισσος, 2004)
Ένα μοναδικό λογοτεχνικό ταξίδι με συντροφιά κορυφαίους, κυρίως Αμερικανούς, συγγραφείς. Μια ανθολογία που καλύπτει περίπου τρεις αιώνες (1600-1900) της αμερικανικής και, εν μέρει, αγγλικής θαλασσινής ιστορίας. Το φάσμα των εμπειριών που προβάλλει το βιβλίο αυτό, το δουλεμπόριο, τα εξερευνητικά ταξίδια στον Ειρηνικό και την Ανταρκτική, οι ανταρσίες και οι ναυμαχίες, η φαλαινοθηρία, η κοινωνική ζωή στα θρυλικά υπερωκεάνια, απεικονίζει τον καταλυτικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή των ανθρώπων.