Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα : 1960-1974 - Κατρής, Γιάννης (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2010)
Υπήρξε μία από τις πιο θλιβερές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας η δεκαετία που προηγήθηκε του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967 και αυτήν εξιστορεί το βιβλίο του Γιάννη Κάτρη, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971, δηλαδή κατά τη διάρκεια της επταετίας, ταυτόχρονα στα ελληνικά στη Δυτική Ευρώπη και στα αγγλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Γιάννης Καρτάλης