Από τον εμφύλιο στη χούντα - Λιναρδάτος, Σπύρος Ν. 1923-2004 (Ο Ελληνικός εικοστός αιώνας βήμα προς βήμα, 2009)
Η ιστορία του ιστορήματός του συνίσταται στον διαχωρισμό των γεγονότων από τις απόψεις του συγγραφέα. Διευκολύνεται, έτσι, ο αναγνώστης να αποδεχθεί ή όχι τις διατυπούμενες απόψεις και κρίσεις. Σημειώνω μόνο ότι η περίοδος, που ιστορεί ο Σπύρος Λιναρδάτος, είναι από τις σημαντικότερες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Η γνώση της βοηθά στην αναγνώριση, ίσως και δικαιολόγηση, των αδυναμιών της Μεταπολίτευσης, που είναι και η διαρκέστερη, από το 1821, περίοδος πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.