Οικονομική μεγέθυνση : θεωρία και πολιτική - Καλαϊτζιδάκης, Παντελής (Κριτική, 2008)
Το βιβλίο Οικονομική Μεγέθυνση: Θεωρία και Πολιτική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης θεματολογίας στον κλάδο. Αρχικά εξετάζει το βασικό υπόδειγμα εξωγενούς οικονομικής μεγέθυνσης, τα οποία έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των οικονομολόγων στα μέσα της δεκαετίας του 1980, και καταλήγει με την επισκόπηση γενικότερων θεμάτων, τα οποία μπορούν να αναλυθούν και με τις δύο παραπάνω κατευθύνσεις της βιβλιογραφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με εμπειρικές μελέτες και θέματα άμεσου ενδιαφέροντος, ώστε να καταφανεί ότι η θεωρία της οικονομικής μεγέθυνσης μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης οικονομικής πολιτικής.