Η εκπαίδευση ενηλίκων - Rogers, Alan (Μεταίχμιο, 1999)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεώρηση των κύριων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές ενηλίκων. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκείνους που εκπαιδεύουν ενηλίκους είτε σε επίσημα οργανωμένα προγράμματα είτε εθελοντικά σε διάφορους φορείς ή οργανισμούς. Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι, από τη μια, παρουσιάζει μια βαθιά και διαφωτιστική επεξεργασία των θεωρητικών ζητημάτων της εκπαίδευσης ενηλίκων και, από την άλλη, συνδέει την επεξεργασία αυτή με πρακτικές εφαρμογές.