Στέμμα και σβάστικα : - Fleischer, Hagen, 1944- (Ο Ελληνικός Εικοστός Αιώνας Βήμα προς Βήμα, 2009)
Το "Στέμμα και σβάστικα" είναι, σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα του, μια ιστορική προσέγγιση που δίνει έμφαση στα ίδια τα γεγονότα, στην ανασύσταση του τι συνέβη τα κρίσιμα χρόνια της τριπλής Κατοχής της Ελλάδας (γερμανικής, ιταλικής, βουλγαρικής). Την απάντηση για το τι συνέβη ο Φλάισερ την αναζητά στις αρχειακές πηγές, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα των τεκμηρίων καθώς και της συνθετικής και ερμηνευτικής ικανότητας του ιστορικού.