Ιστορία της οικονομικής σκέψης : μια επισκόπηση - Καραγιάννης, Αναστάσιος Δ. (Κριτική, 2003)
Η "Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης" είναι ένας ευρύς κλάδος της Οικονομικής Επιστήμης που αρχίζει από τους αρχαίους χρόνους και τελειώνει στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ένας κλάδος που συνεχώς διευρύνεται αφού τα οικονομικά φαινόμενα και θέματα προσεγγίζονται από νέες πλευρές που σχετίζονται με τα σημερινά οικονομικά ενδιαφέροντα και προβλήματα. Η συνεχής αυτή διεύρυνσή του εμπλουτίζει τις γνώσεις των σπουδαστών των Οικονομικών και τις κάνει πιο δημιουργικές και παραγωγικές, αυξάνει όμως το κόστος ευκαιρίας τους. Επειδή κατά γενική ομολογία δεν νοείται επιστημονικός τομέας χωρίς την Ιστορία του και επειδή κατά γενική εκτίμηση οι γνώσεις που προσφέρει αυτή είναι πολύτιμες, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια επισκόπηση των σπουδαιότερων θεμάτων της Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης. Περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ιδέες πρωτοπόρων θεωρητικών του παρελθόντος, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη των σύγχρονων θεωριών και ιδεών. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος ευκαιρίας για τους σπουδαστές ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον τους για την Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης. Πρόλογος: Γέμτος, Πέτρος.