Δοκίμια για την παιδεία - Βώρος, Φανούριος Κ., 1933-2020 ([χ.ό.], 1977)
Η όψη και η κόψη της αλήθειας -- Ιδεολογία των νέων -- Ελευθερία και παιδεία -- Αξιολογική δομή της γλώσσας -- Φιλοσοφία της παιδείας -- Διαστάσεις της ευθύνης και ευθύνες της παιδείας -- Ψυχολογία της ασάφειας κ.α.