Πέντε χρόνια πολέμου με τη Βέρμαχτ : από την Πολωνική εκστρατεία μέχρι την ήττα του Γ' Ράιχ - Crossjohann, Georg (Πόλεμος και Στρατηγική, 2007)
Ένας ατράνταχτος στα πεδία των μαχών, αυθεντικός "μπαρουτοκαπνισμένος" αξιωματικός της Βέρμαχτ, γεννημένος στην κοιτίδα του γερμανικού στρατοκρατικού πνεύματος, την Ανατολική Πρωσία, καταγράφει με εκπληκτική ακρίβεια τις πολεμικές εμπειρίες του σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Πολωνικό (1939), Δυτικό (1940, όπου συμμετείχε στις πολυαίμακτες επιθέσεις εναντίον των οχυρών της "Γραμμής Μαζινό"), Ανατολικό μετά την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση (ο "πραγματικός πόλεμος", σύμφωνα με τον ίδιο) και ξανά Δυτικό μετά το Καλοκαίρι του 1944. Ο Γκέοργκ Γκροσγιόχαν, επανειλημμένα παρασημοφορημένος για τις διακρίσεις του και τους τραυματισμούς του σε μια σειρά σκληρών συγκρούσεων, αναντίρρητα διηγείται τα γεγονότα όπως έγιναν. Τώρα, με το "Πέντε Χρόνια Πολέμου με τη Βέρμαχτ", το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μπορεί να γνωρίσει τη δράση και τις εντάσεις των στιγμών "από την άλλη πλευρά του λόφου", εκείνη των Γερμανών επαγγελματιών στρατιωτικών καριέρας, οι οποίοι είχαν καταταχθεί στη Ράιχσβερ στα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και παρακολούθησαν αμέτοχοι την άνοδο του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην εξουσία. Διότι, πράγματι, τα πέντε (και πλέον) συγκλονιστικά χρόνια που καλύπτει η αφήγηση του Γκροσγιόχαν, μέχρι τη σύλληψή του από τους Αμερικανούς το Μάιο του 1945, αποτελούν την κατάληξη και συνάμα το κρεσέντο της δικής του πορείας, συνολικής διάρκειας 17 ετών, στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Η λεπτομερής, ρεαλιστική και επαγγελματική περιγραφή των πολεμικών γεγονότων είναι το κύριο προτέρημα του παρόντος βιβλίου. Ο συγγραφέας αποδίδει ολοζώντανα και με δωρικό τρόπο τα όσα επέδρασαν θετικά ή αρνητικά στο μαχητικό πνεύμα του ίδιου και των στρατιωτών του, τους οποίους πάντοτε σέβεται και θεωρεί ισότιμους συναδέλφους του. Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με πολλούς χάρτες, φωτογραφικό υλικό, ευρετήρια και γενικότερο ιστορικό σχολιασμό του κάθε κεφαλαίου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)